Mondhygiëne

Mondhygiënist in Hilversum

Een mondhygiënist kan een belangrijke bijdrage leveren aan de kwaliteit van uw gebit, tandvlees en mondhygiëne.

Uw tandarts kan u verzoeken om langs de mondhygiënist te gaan, maar u kunt ook zelf een afspraak inplannen bij de mondhygiënist.

Consult aanvragen voor Mondhygiëne

Waarom naar de mondhygiënist?

Een gezond, schoon en stralend gebit en gezond tandvlees. Wie wil dat niet? Door goed te poetsen en tussen de tanden en kiezen te reinigen heeft u daar natuurlijk zelf veel invloed op. Maar ook de mondhygiënist kan een belangrijke bijdrage leveren aan de kwaliteit van uw gebit, tandvlees en mondhygiëne. Op uw gebit kan tandsteen of aanslag ontstaan. Ook kunt u last krijgen van gevoelige tandhalzen, teruggetrokken of bloedend tandvlees. Het is daarom verstandig om al op jonge leeftijd en regelmatig een mondhygiënist te bezoeken. Ook als u gaatjes (cariës) of een slechte adem heeft, kan de mondhygiënist u een helpende hand bieden.

Deze ‘aandoeningen’ betekenen lang niet altijd dat u geen goed gebit heeft, maar het is wel belangrijk dat de mondhygiënist ze behandelt om erger te voorkomen. Voorkomen is altijd beter dan genezen. Soms kan een andere aandoening in uw lichaam de kwaliteit van uw gebit en tandvlees beïnvloeden, of andersom. Bijvoorbeeld als u diabetes patiënt bent, of aan een hart- of vaatziekte lijdt. Ook als u zwanger bent, wordt aangeraden een mondhygiënist te bezoeken.

De mondhygiënist

  • brengt uw mondsituatie in kaart, screent op tandheelkundige afwijkingen en stelt een passend behandelplan op
  • maakt gebitsafdrukken, doet bacterieel onderzoek en maakt (in opdracht van de tandarts) röntgenfoto’s
  • geeft uitgebreide voorlichting over het ontstaan van cariës, tandvleesaandoeningen en het effect van voedingsgewoonten, roken en afwijkend mondgedrag (zoals duimen) op het gebit
  • geeft voorlichting en instructies over gebitsverzorging zoals het gebruik van tandenstokers, ragers en mondspoelmiddelen
  • verwijdert aanslag, plaque en tandsteen, ook onder het tandvlees en maakt worteloppervlakken glad, zo nodig met behulp van verdoving
  • brengt gebitsbeschermende middelen aan, zoals fluoride
  • brengt een ‘laklaag’ op tanden en/of kiezen aan, polijst vullingen en kan uw gebit bleken
  • vult kleine gaatjes, in opdracht van de tandarts
  • bepaalt samen met u hoe u uw gehele leven lang een gezonde mond kunt houden

Rechtstreeks toegankelijk

Uw tandarts kan u adviseren een mondhygiënist te bezoeken, maar u kunt natuurlijk ook zelf contact opnemen met een mondhygiënist. Een verwijzing van uw tandarts is daarbij niet nodig. U kunt rechtstreeks een afspraak maken voor behandeling. Dat is niet alleen gemakkelijk, het biedt ook voordelen. Zo kunt u nu zelf bepalen of u eerst naar de tandarts gaat of direct naar de mondhygiënist. Dé specialist in het voorkomen van problemen in de mond, bij de volwassene maar ook bij kinderen.

Kwaliteits Register Mondhygiënisten

De Nederlandse Vereniging van Mondhygiënisten (NVM) streeft naar een zo hoog mogelijk kwaliteitsniveau van het beroep mondhygiënist. Daarom richtte de vereniging in september 2008 het Kwaliteit Register Mondhygiënisten op. U plukt daar nu de vruchten van. Want is uw mondhygiënist ingeschreven bij het KRM, dan kunt u er zeker van zijn dat hij/zij uw mondverzorging professioneel en vakkundig uitvoert. Het Kwaliteitsregister Mondhygiënisten hanteert strenge eisen als mondhygiënisten zich in het kwaliteitsregister willen inschrijven. Ze moeten in het bezit zijn van het wettelijk erkende HBO-diploma ’mondhygiënist’ en zich inzetten voor een goede, professionele uitoefening van hun beroep. Bovendien hebben ze voldoende werkervaring en volgen ze verplichte (na)scholing waarmee ze hun kennis op peil houden en bijblijven in de nieuwste ontwikkelingen.

Verzekeringen en vergoedingen mondhygiënist

Bijna alle zorgverzekeraars vergoeden de kosten van de behandeling door de mondhygiënist geheel of gedeeltelijk. De vergoedingen worden verstrekt vanuit de aanvullende tandheelkundige verzekering tot het maximum bedrag wat uw polis aangeeft. De declaratiecodes die voor preventieve mondzorg en de behandeling van gingivitis worden gebruikt zijn de C-codes, vastgelegd in de prestatielijst mondzorg. De declaratiecodes die gehanteerd worden bij de behandeling van parodontitis zijn de A722 en de N-codes. Geadviseerd wordt om voorafgaand aan de behandeling de kosten met uw mondhygiënist te bespreken. Dit voorkomt mogelijke problemen achteraf. Voor exacte vergoedingen raden wij u aan de polis van uw tandartsverzekering te raadplegen. Wij zullen natuurlijk voor zover als het mogelijk is, proberen de vragen die u hierover heeft te beantwoorden.

Kariem Elselmi – onze mondhygiënist

Bij NG-dent vervult Kariem Elselmi de functie van mondhygiënist. ariem is afgestudeerd aan het ACTA, opleiding mondzorgkunde. Al tijdens zijn studie heeft hij ervaring opgedaan op verschillende werkvelden bv in een algemene praktijk, parodontologie en kindertandheelkunde. Hij is lid van de Nederlandse Vereniging voor Mondhygiënisten en hij staat ingeschreven in het Kwaliteitsregister Mondhygiënisten. Om ingeschreven te kunnen zijn, wordt gecontroleerd of de beroepsbeoefenaar voldoet aan de, door de beroepsgroep vastgestelde, kwaliteitscriteria. Deze registratie heeft een vastgestelde termijn van 5 jaar waarna aangetoond dient te worden dat opnieuw voldaan is aan de criteria zodat herregistratie kan plaatsvinden.

Consult aanvragen voor Mondhygiëne

EEN POSITIEVE ERVARING

Wij begrijpen hoe ongemakkelijk sommige patiënten zich kunnen voelen over hun tandartsbezoeken en hoe wij ervoor kunnen zorgen dat dit anders wordt door er een ontspannen en positieve ervaring van te maken.
Ons hele team is toegewijd om uw bezoeken zo comfortabel en aangenaam mogelijk te maken. Het bouwen van een vertrouwensrelatie met onze patiënten door ieder van hen als bijzonder individu te benaderen, is van het grootste belang voor ons succes. Wij danken u dat u ons in staat stelt om voor uw gebit te zorgen en zien ernaar uit u van dienst te zijn.

Neem gerust contact met ons op voor een kennismaking.

Nashat & Hayat

Inschrijven

Contact

phone

Consult

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Algemene voorwaarden zijn van toepassing.